Tarinani

Mä oon Jenna, 31-v kolmen lapsen äiti Etelä-Pohjanmaalta ja ihan pienestä pitäen mulla on ollut kaksi haaveammattia: lastenhoitaja ja kirjanpitäjä. Ennen omien lasteni syntymää olenkin tehnyt reilut 8 vuotta töitä lastenhoitajana.

Lastenhoitajana työskentely oli antoisaa, mutta myös monella eri tapaa kuluttavaa. Esikoiseni syntyi 2016, jonka jälkeen olin 5 ihanaa ja ainutlaatuista vuotta kotiäitinä. Minusta kuitenkin alkoi tuntumaan, että haluan tehdä jotakin muutakin kuin hoitaa lapsia.

Heinäkuussa 2021 päätettiin, että lapset aloittavat päiväkodissa ja minä aloin etsimään mahdollisia koulutuksia. Silmiini osui liiketalouden ammattitutkinto, jonka oli tarkoitus alkaa vuoden vaihteen jälkeen. Otin kouluttajaan yhteyttä, ja minut mahdutettiinkin mukaan ryhmään, joka alkoi jo syyskuussa 2021. Ensimmäisestä koulupäivästä lähtien tiesin, että tämä on niin mun juttu.

Jenna Toivonen

Opintojen edetessä sain vastuulleni äitini yrityksen kirjanpidon edellisen kirjanpitäjän katkaistessa asiakassuhteen yllättäen. Tarkoitus oli aluksi, että teen kirjanpitoa lähinnä koira- ja kissakenneleille, hyödyntäen reilu 10 vuoden kokemusta koirankasvatuksesta. Sana kuitenkin liikkui ja pian huomasin, että asiakaskunta oli laajentunut monen eri alan yrityksiin.

Huhtikuussa 2022 päätin laittaa oman yritykseni pystyyn. Tällä hetkellä asiakkainani on useita toiminimiyrittäjiä, muutamia osakeyhtiöitä ja yksi yhdistys. Olen päässyt tutustumaan monenlaiseen eri alaan ja myös esimerkiksi marginaaliverotus ja ulkomaankauppa on tullut tutuksi.

Olen suorittanut liiketalouden ammattitutkinnon (taloushallinnon osaamisala) ja valmistuin ammattiin 21.6.2023. Minulla on oma mentori, joka on ihan yrityksen perustamisesta lähtien ollut tukemassa ja auttamassa. Häneltä voin aina kysyä, jos joku askarruttaa mieltä. Mentorini myös arvioi tutkintoni näytöt.

Kirjanpitäjänä olen jämpti, tarkka ja tehokas. Hoidan asiat aina ajallaan kuntoon. Mikäli jotain puuttuu, muistuttelen tiuhaan. Minuun saa yhteyden esim. WhatsAppilla aamusta iltaan, koska en pidä mitään tiukkoja toimistoaikoja. Työskentelen kotoa käsin ja työajat vaihtelevat kovasti. Toivon, että jokainen asiakkaani hyvin matalalla kynnyksellä kysyy, jos joku mietityttää. Mikäli en heti osaa vastata johonkin asiaan, selvitän sen.

Oletko valmis viemään yrityksesi uudelle tasolle?

Pyydä tarjous

Ilmainen hinta-arvio

Kiinteät kuukausihinnat